glaslandschapje07 aangepastCreativiteit is een cadeautje, dat zeker, maar soms ga je wel eens te ver in je creatieve uitspatting en kom je er achter dat je net één stapje eerder had moeten stoppen. En juist het maken van die “fouten” of in Bob Ross taal “happy little mistakes” zorgt er weer voor dat je creativiteit alleen maar groeit. Dus het is belangrijk om vooral te blijven spelen en uit proberen, het creatieve kind in je te voeden en er vooral ook veel plezier aan te beleven.
Zo begon ik ook weer aan een nieuw idee, de glaslandschapjes………

Leuke mini kunstwerkjes met een soort kleine stad van verschillende soorten glas in verschillende hoogtes en texturen. En hoe verder ik kwam hoe leuker het werd, mijn kleine smaragden stad kreeg vorm en ik was er helemaal blij mee. Toen kwam de vraag “wat als ik mijn stad zou onderdompelen in kunsthars?”. To hars or not to hars, that was the question.

Lang heb ik er niet over nagedacht, want mijn hart zei: “DOEN, topidee!”. Vol overgave overgoot ik mijn kunstwerkje met een tsunami van kunsthars en wist eigenlijk direct daarna dat dit niet de slimste beslissing was. Wat in mijn hoofd een prachtig beeld in de diepte was, bleek in werkelijkheid een smaragden stad zonder sprankel te zijn. Ik had één klein stapje eerder moeten stoppen, maar een terugweg was er niet meer. Dan kun je het alleen maar accepteren als happy little mistake. (hiernaast overigens een foto pre-happy little mistake)
Jammer van alle moeite en materiaal vraag je? Nee zeker niet! Het was een mooie leerproces, ik heb heerlijk gespeeld én een supertoffe nieuwe workshop voor jullie bedacht.

De glaslandschapjes workshop staat binnenkort gepland want ze zijn echt té leuk om te maken. Maar dan wel zonder de kunsthars! To hars or not to hars is dus inderdaad “not to hars” geworden. En dus ga jij zeker naar huis met een prachtig sprankelend glaslandschapje! Doe je mee? Check hier de data.  

glaslandschapje04 blauw

 glaslandschapje06 blauw aangepast

[powr-comments id="80682fce_1518001403524"]
 

Contact mij via social media