working mosaic1

Ik zat in Parc Guell tussen Gaudi’s mozaïeken, zo gebroken en zo bont en blauw als alles in mijn hoofd en in mijn hart………dit is een mooie (en beetje trieste) zin uit Barcelona van Blöf. En er zit een kern van waarheid in. Mozaïek is, naast een leuke hobby, ook healing art. Je plakt letterlijk de stukjes weer aan elkaar.

Toen ik vele jaren geleden in Barcelona was en Parc Guell inliep werd ik gegrepen door het prachtige werk van Antoní Gaudi. De kleurrijke mozaïeken; ik was direct verliefd, dat wilde ik ook! Ik begon kleine objecten te maken met gekleurde tegeltjes en merkte wat het met me deed. Dus ik wilde meer en zo startte ik uiteindelijk met mijn atelier. Na vele uren oefenen en professionele training in o.a. Venetië en Engeland durfde ik het aan om het ook aan cursisten te gaan leren.

Van tegels stapte ik al snel over op glas. Wat een prachtig materiaal om mee te werken.
Je begint aan een project, groot of klein. Voor je liggen honderden puzzelstukjes en hoeveel je er nodig hebt weet je op dat moment nog niet. Je gaat aan de slag, dat eerste stukje plakken is al best spannend, maar daarna kom je in “the zone” van puzzelen en even je gedachten opzij zetten. Je plakt je stukjes weer aan elkaar. Mozaïek is daarom heerlijk ontspannend terwijl je toch intensief bezig bent. Met ieder stukje komt je kunstwerk meer tot leven, geef je uiting aan je visie, beken je kleur. Het is een prachtig proces. En dat geef ik graag door aan jou! Creëer het mooiste mozaïek van de gebroken stukken die voor je liggen………

Als dit verhaal je inspireert en je wilt ook graag aan de slag, dan kan dat. Je kunt met een besloten groepje een korte workshop boeken. We bepalen dan in samenspraak een datum en jullie wensen. Misschien wil je liever zelf aan een groter project beginnen. Dan is de cursus van vijf tweewekelijkse lessen een goede optie. Kijk in de agenda wanneer de volgende cursus gepland staat en schrijf je dan snel in. Ik begeleid je graag op weg naar je eerste kleurrijke kunstwerk.

Van mijn hart naar het jouwe,
Liefs, Anja
[powr-comments id="db5be105_1516198267106"]

Contact mij via social media