CREATIEF / COACHING

glaslandschapje07 aangepastCreativiteit is een cadeautje, dat zeker, maar soms ga je wel eens te ver in je creatieve uitspatting en kom je er achter dat je net één stapje eerder had moeten stoppen. En juist het maken van die “fouten” of in Bob Ross taal “happy little mistakes” zorgt er weer voor dat je creativiteit alleen maar groeit. Dus het is belangrijk om vooral te blijven spelen en uit proberen, het creatieve kind in je te voeden en er vooral ook veel plezier aan te beleven.
Zo begon ik ook weer aan een nieuw idee, de glaslandschapjes………

Leuke mini kunstwerkjes met een soort kleine stad van verschillende soorten glas in verschillende hoogtes en texturen. En hoe verder ik kwam hoe leuker het werd, mijn kleine smaragden stad kreeg vorm en ik was er helemaal blij mee. Toen kwam de vraag “wat als ik mijn stad zou onderdompelen in kunsthars?”. To hars or not to hars, that was the question.

Lang heb ik er niet over nagedacht, want mijn hart zei: “DOEN, topidee!”. Vol overgave overgoot ik mijn kunstwerkje met een tsunami van kunsthars en wist eigenlijk direct daarna dat dit niet de slimste beslissing was. Wat in mijn hoofd een prachtig beeld in de diepte was, bleek in werkelijkheid een smaragden stad zonder sprankel te zijn. Ik had één klein stapje eerder moeten stoppen, maar een terugweg was er niet meer. Dan kun je het alleen maar accepteren als happy little mistake. (hiernaast overigens een foto pre-happy little mistake)
Jammer van alle moeite en materiaal vraag je? Nee zeker niet! Het was een mooie leerproces, ik heb heerlijk gespeeld én een supertoffe nieuwe workshop voor jullie bedacht.

De glaslandschapjes workshop staat binnenkort gepland want ze zijn echt té leuk om te maken. Maar dan wel zonder de kunsthars! To hars or not to hars is dus inderdaad “not to hars” geworden. En dus ga jij zeker naar huis met een prachtig sprankelend glaslandschapje! Doe je mee? Check hier de data.  

glaslandschapje04 blauw

 glaslandschapje06 blauw aangepast

[powr-comments id="80682fce_1518001403524"]
 

Add a comment

working mosaic1

Ik zat in Parc Guell tussen Gaudi’s mozaïeken, zo gebroken en zo bont en blauw als alles in mijn hoofd en in mijn hart………dit is een mooie (en beetje trieste) zin uit Barcelona van Blöf. En er zit een kern van waarheid in. Mozaïek is, naast een leuke hobby, ook healing art. Je plakt letterlijk de stukjes weer aan elkaar.

Toen ik vele jaren geleden in Barcelona was en Parc Guell inliep werd ik gegrepen door het prachtige werk van Antoní Gaudi. De kleurrijke mozaïeken; ik was direct verliefd, dat wilde ik ook! Ik begon kleine objecten te maken met gekleurde tegeltjes en merkte wat het met me deed. Dus ik wilde meer en zo startte ik uiteindelijk met mijn atelier. Na vele uren oefenen en professionele training in o.a. Venetië en Engeland durfde ik het aan om het ook aan cursisten te gaan leren.

Van tegels stapte ik al snel over op glas. Wat een prachtig materiaal om mee te werken.
Je begint aan een project, groot of klein. Voor je liggen honderden puzzelstukjes en hoeveel je er nodig hebt weet je op dat moment nog niet. Je gaat aan de slag, dat eerste stukje plakken is al best spannend, maar daarna kom je in “the zone” van puzzelen en even je gedachten opzij zetten. Je plakt je stukjes weer aan elkaar. Mozaïek is daarom heerlijk ontspannend terwijl je toch intensief bezig bent. Met ieder stukje komt je kunstwerk meer tot leven, geef je uiting aan je visie, beken je kleur. Het is een prachtig proces. En dat geef ik graag door aan jou! Creëer het mooiste mozaïek van de gebroken stukken die voor je liggen………

Als dit verhaal je inspireert en je wilt ook graag aan de slag, dan kan dat. Je kunt met een besloten groepje een korte workshop boeken. We bepalen dan in samenspraak een datum en jullie wensen. Misschien wil je liever zelf aan een groter project beginnen. Dan is de cursus van vijf tweewekelijkse lessen een goede optie. Kijk in de agenda wanneer de volgende cursus gepland staat en schrijf je dan snel in. Ik begeleid je graag op weg naar je eerste kleurrijke kunstwerk.

Van mijn hart naar het jouwe,
Liefs, Anja
[powr-comments id="db5be105_1516198267106"]

Add a comment

AnjaBerkersblogsmalOntdek je ware kleuren…..
Intuïtief schilderen, dat is toch gewoon een beetje kliederen met verf op een doek……dat is het beeld dat veel mensen erbij hebben. Maar niets is minder waar. Het intuïtieve proces is een stuk intensiever en kan ook veel losmaken. In de intuïtieve schildercursus “True Colors” neem ik je mee op reis.

Het is een ontdekkingstocht van je hoofd naar je hart. En dan blijkt dat het denken loslaten nog niet zo eenvoudig is. Met telkens nieuwe stapjes in het proces help ik je steeds verder om jou je ware kleuren te laten ontdekken. Je schilderijen komen meer en meer tevoorschijn, afhankelijk van hoe jij je durft over te geven aan het proces. Het is een mooie reis van vijf weken waarop ik je kleurrijke reisleider ben. We zoeken de grenzen op, stappen uit de welbekende comfortzone en gaan op avontuur.

Als je deze reis aandurft en benieuwd bent naar jouw ware kleuren dan kun je in januari weer mee doen.
Spring in het diepe, schrijf je HIER in, doop je vingers in de verf en ontdek wat er gebeurt. Het is een cadeautje voor jezelf, maar ook ik vind het een cadeautje om je te mogen begeleiden.

[powr-comments id="a877dd1b_1513515078074"]

Add a comment

Contact mij via social media